Missie en Visie van de Compound

“De Compound” 

 

Missie:

“De Compound” levert maatschappelijke opvang voor oorlogs-/ uitzendveteranen die behoefte hebben aan (meer) ondersteuning in het dagelijks functioneren, sociale contacten en veiligheid. Dit doet zij op een centrale locatie in Assen. Vanuit deze veilige en rustige locatie kan de veteraan aansluiten op de aangeboden veteranenzorg door externe hulpverleners/ behandelaars zoals GGZ Drenthe en De Basis.  Tevens voorziet de locatie in het contact maken met noodzakelijke hulpverlening indien de veteraan dit nog niet ontvangt maar wel wenst.

Daarnaast heeft “De Compound” ook de functie van inloophuis waar veteranen, al dan niet bij “De Compound” in de zorg, terecht kunnen voor een kop koffie, begrip en contact met elkaar maar ook met hulpverleners. Dit gaat na overleg met een van de begeleiders voor een afspraak om de belasting voor de inwonende veteranen te minimaliseren.

Dit doen we ook  om saamhorigheid te kunnen vormen maar ook veteranen meer te betrekken bij de maatschappij en elkaar.

 

Visie:

Oorlogs- en uitzendveteranen hebben een hoop meegemaakt in hun leven. Ingezet door de politiek namens de Nederlandse maatschappij hebben zij onder veelal zware en moeilijke omstandigheden hun steentje bijgedragen aan internationale vrede en veiligheid. Helaas is niet elke veteraan ongeschonden terug gekomen van deze zware klus. Hetzij lichamelijk hetzij geestelijk kan de inzet een grote impact hebben op de militair en hem of haar belemmeren in het dagelijks functioneren. Ook kan dit het terugkeren in de burgermaatschappij ernstig bemoeilijken. Vaak is ook de omgeving zoals gezin, familie, vrienden, buren e.d. ook deelgenoot van de vaak interne worstelingen die geschonden veteranen met zichzelf voeren.  Angst, afkeer, schuldgevoelens, woede….. allemaal emoties en gevoelens die het leven van een veteraan (en zijn/ haar omgeving) erg onaangenaam en lastig kunnen maken.

Een groot aantal veteranen die problemen hebben overgehouden aan hun inzet hebben gelukkig de noodzakelijke hulp. Deze hulp helpt hen om te gaan met de innerlijke strijd en rust te vinden. Desondanks kan het noodzaak zijn dat zij uit hun omgeving weg gaan en een nieuwe veiligere plek voor hunzelf vinden. Op de locatie van “De Compound”   kan hierin voorzien worden.  Met 5 collega veteranen ( en 1 kamer voor bed-bad-brood) wordt een pand gedeeld waarin het dagelijks leven plaats vindt. Hier wordt begeleiding geboden in de Algemene Dagelijks Levensverrichtingen (ADL), resocialisatie, re-integratie en eventueel dagbesteding. Dit binnen een huiselijke sfeer van respect en samenhorigheid. Tegenwoordig zijn er nog 2 locaties waarin bovenstaande begeleiding geboden wordt m.u.v. BBB.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

ferry hilster | Antwoord 16.11.2017 02.47

Angst, Afkeer, schuldgevoelens, en woede zeer herkenbaar. Daarbij onbegrip en verhaal niet goed kwijt kunnen. Verkeerde behandeling en wel bekende muur zijn erg

erik | Antwoord 20.03.2016 08.46

nu zit ik al 2 week bij de ggz in assen,maar hier nog nooit van gehoord,
toevallig hoorde ik het op tv Drenthe.

riek spa | Antwoord 23.01.2015 14.56

Heb toch even een vraagje:
Is er ook een mogelijkheid voor dagbesteding te volgen?

roon | Antwoord 30.10.2014 18.00

net ontdekt! nou lzit ik al 2jaar in fpk ggz assen maar nog nooit iets gehoord over ggz en samenwerking enter the compound. welke dagen is er inloop?

Erik 17.11.2014 16.33

Hallo Roon.
Leuk dat je ons gevonden hebt.
Wij zijn in principe elke doordeweekse dag open behalve woensdag ochtend, dan gaan we met elkaar sporten. j

Beppie | Antwoord 29.03.2014 11.19

Ik ben zelf hulpverlener voor mensen die een traumatische ervaring hebben opgedaan. Fijn dat dit thuis er is voor hen die het zo zwaar hebben gehad.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

16.11 | 02:47

Angst, Afkeer, schuldgevoelens, en woede zeer herkenbaar. Daarbij onbegrip en verhaal niet goed kwijt kunnen. Verkeerde behandeling en wel bekende muur zijn erg

...
30.10 | 15:00

Wat heeft een pot. dreiging van de RAF met veteraan zijn te maken? Dan zouden alle Nederlanders veteraan moeten zijn vanwege terroristische dreiging in Nederlan

...
30.10 | 14:54

Deze heeft in libanon gezeten excuus en geen gevaar gelopen destijds.
En ik zat in duitsland waar de raf actief was, alleen ben dan geen veteraan

...
30.10 | 13:21

Ik begrijp dat u niet op uitzending bent geweest? Dan lijkt het inderdaad gek. De relatie met de RAF in deze context begrijp ik alleen niet echt...

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE